Stefan Beimark – blogg

Älska Gud – Älska människor – Älska Örns


Om mig

Jag heter Stefan Beimark och föddes 1973. Min uppväxt präglades av kompisar och idrott. Som sextonåring flyttade jag mer eller mindre hemifrån. Jag prövade vad livet hade att erbjuda, utbildade mig och jobbade som snickare. Sedan gjorde jag lumpen i 15 månader som kompanibefäl på A9. Under tiden som jag gick och funderade på att bli yrkesofficer så blev jag kristen.
Frälst. Det förändrade mitt liv. På ett sätt är jag fortfarande samma Stefan, på ett annat sätt är jag en helt annan.
Det var 1994, samma år som jag träffade Cathrine som numera är min fru, mor till tre barn, och den som får mitt liv att fungera. För att inte tala om familjens liv.
Strax efter det kände jag kallet att bli pastor och gick så småningom bibelskola Europaporten i Malmö. Sedan började jag jobba i Pingstkyrkan i Kristinehamn som skolevangelist.
1998 började jag plugga teologi på Örebro teologiska högskola samtidigt som jag jobbade som ungdomspastor på 50% i samma kyrka.
2000 slutade jag skolan och gick upp på heltid.
2003 slutade jag där och jobbade sedan på LP Baggängen (Ett akut och motivationsboende) under ett år.
2004 inträffade Knutbykatastrofen och jag var då en av talesmännen som syntes mest i media både från Pingstkyrkan i Kristinehamn och från Pingströrelsen nationellt. Jag medverkade i såväl SR, SVT, TV4 , Dagen, Aftonbladet, Expressen, DN som en mängd andra tidningar. Fick bland annat den här insändaren publicerad i Aftonbladet.
Samma år fick jag kallelse som föreståndare till Pingst Ärla. Där var jag med och startade pingströrelsens gemensamma relationsarbete Tillsammans. Jag initierade nätverket Älska Sörmland och hade förmånen att jobba nära många goa människor under mina år i Sörmland.
2009 fick jag förtroendet att ingå i styrelsen för Svenska Evangeliska alliansen.
2010 kom kallelsen till föreståndartjänsten i Pingst Örnsköldsvik. Här är jag nu, under detta år har jag även gått in som ordförande i Styrgrupp Nationell samt styrelseledamot i Pingst FFS.
Sedan 2013 är jag även regionledare i Pingst Pastor, dvs pastorsgemenskapen inom pingströrelsen.
Jag strävar efter att leva mitt enligt mottot älska Gud – älska människor – älska Övik.
Välkommen hit!

3 svar till ”Om mig”

  1. Hej Stefan

    Har du nytt telefonnummer?
    Jag skulle behöva ta kontakt med dig.
    Jag har 07075 21313

    Ha en bra dag, Carla

  2. Hej Stefan!

    Jag försökte maila dig, Nenna och David, men hade inte din e-mailadress så jag googlade och hittade din blogg.

    Jag vill bara hälsa från Olow Sjöblom att han INTE glömt att han ville bjuda er på fika/tårta som tack för att de fick vara i er kyrka på release-och-lovsångs-festen! Han har pratat om det flera gånger.

    När han var hos er fick han veta att ni alla är samlade på tisdagar. Han har inte än haft möjlighet någon tisdag, bland annat har han varit på resor i jobbet samt opererat bort blindtarmen. På lördag åker han till Dubai på jobb och är borta till 1/2. Skulle det passa ex. veckan därpå, dvs 8/2?

    Massor av frid, glädje och välsignelser önskar vi er,
    Jenny Sjöblom (och Olow)

  3. Lyssnade på dig i radio i söndags. Det var länge sedan som jag hörde en sådan klok pastor. Ville bara säga det. Tack.

Lämna en kommentar

Om mig

Pastor som inte tror att meningen med livet är att ha roligt men som gärna har kul.

Nyhetsbrev

Blogg på WordPress.com.